L’espai té 360 metres quadrats a peu de carrer i els joves podran rebre els serveis bàsics d’alimentació i higiene. El centre té capacitat per atendre 25 persones de forma simultània i, tal com va explicar fa uns mesos la directora de la DGAIA, Georgina Oliva, obrirà de 9 a 21 h els 365 dies de l’any. Els responsables asseguren que des de l’estiu s’està detectant l’arribada constant a Catalunya de prop de 200 joves en situació vulnerable cada mes, la majoria provinents del nord d’Àfrica. Tot i que molts són addictes a la cola, es tracta d’un fenomen, que segons els educadors, va a la baixa. La previsió és que el centre obri el 29 de novembre i des de  principis de mes s’ha estat formant un equip de professionals multidisciplinari, entre els quals hi haurà educadors i integradors socials, terapeutes especialitzats, psicòlegs, psiquiatres, infermers i experts en tallers. A més, s’ha coordinat la seva feina amb la dels educadors de carrer i s’han organitzat sessions informatives per explicar com funcionarà l’equipament al veïnat, que reclamava una solució al problema.

La prioritat de Dar Chabad serà tractar els problemes d’addicció a substàncies tòxiques, sobretot a la cola, i també els trastorns de salut mental. A més, el centre també actuarà per prevenir possibles consums de droga. Bàsicament se centrarà en els joves migrants en situació de vulnerabilitat que viuen o han viscut al carrer.

Es tracta d’un projecte pilot en què col·laboren tres entitats (Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, Suara Cooperativa i Garbet Cooperativa d’Inserció), gestionat pel Consorci de Serveis Socials de Barcelona i en què participen l’Ajuntament i la DGAIA.