INSERT pregunta dels nens de primària Aprofiten que els tenen al davant per preguntar-los tots els dubtes sobre la Lego League. INSERT resposta Els nens de cinquè de primària de l'Escola Ausiàs March es presentaran per primer cop a la competició i qui millor que els guanyadors del campionat de Catalunya de l'any passat per donar-los consells. Dani Galán, mestre tecnologia Escola Ausiàs March “Són alumnes més grans. Ells els poden ensenyar més que nosaltres perquè ja ho han fet. Els nostres alumnes ho reben molt més receptius que si els explica el mestre perquè són nois.” A la lliga, que començarà al gener, els nens hauran de demostrar que saben moure un robot com aquest, fet amb peces de Lego. I presentar un projecte científic relacionat amb el malbaratament de l'aigua. Àlex Sostequeras, alumne Institut Ausiàs March “Ells han pogut des d'aquí, desenvolupar les seves idees, perquè idees en tenen però no saben com exposar-les.” A més, els alumnes de secundària de l'Institut Ausiàs March els han trasmès la motivació que van sentir ells quan s’hi van presentar. Joaquim Ferrer, alumne Institut Ausiàs March “Nos interesó mucho. Nos tirábamos después de clase seis horas, así todos los días.” Francisco Fernández, Centre de Recursos Pedagògics les Corts- Eixample “Els xavals s'engresquen d'una manera increïble. Aprenen a programar, es relacionen entre ells. No és només robòtica, la robòtica és només l'excusa.” En total, 12 escoles de les Corts es presentaran a la competició i hi participaran nens i joves d'entre 10 i 16 anys.

Les 12 escoles participants hauran d’escollir els alumnes que aniran a la First Lego League. Durant la competició, els joves hauran de demostrar que saben moure, amb un programa informàtic, un robot fet amb peces de Lego a través d’un tauler. Segons el mestre de tecnologia de l’Escola Ausiàs March, el Dani Galán, els nois han de demostrar que “poden fer que el robot faci baixar la palanca del tauler, empènyer una pestanya i fins i tot portar un dipòsit d’aigua”. Amb aquesta prova demostren que tenen coneixements de robòtica, però el concurs va més enllà i també demana als grups que presentin un projecte relacionat amb el malbaratament de l’aigua.

En la competició hi poden participar nens i nois d’entre els 10 i els 16 anys. Un dels grups de més edat, els alumnes de l’Institut Ausiàs March de les Corts, han fet diverses xerrades a les escoles participants per explicar als més joves com és el concurs i donar-los consells que els puguin ajudar a fer un bon paper en la competició. Precisament, aquest grup de l’Institut Ausiàs March va quedar primer de Catalunya i setè a la competició espanyola l’edició anterior i asseguren que els dies previs al concurs s’estaven fins a sis hores després classe acabant el projecte.

Pels mestres de l’escola, la xerrada és una bona manera d’encoratjar els nois a participar-hi, ja que els poden resoldre els principals dubtes i veure com es van apassionar per la competició nois més grans que ells.

Aquest és el segon any que les escoles de les Corts participen en la Lego League.