Memorial Rambla atemptats

(ACN) Una seixantena de víctimes dels atemptats del 17 i 18 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils i l’Associació 11-M Afectats del Terrorisme han demanat que s’ampliï l’escrit de processament del cas per incloure-hi també el delicte d’assassinat. A principis de gener, l’Audiència Nacional va tancar la instrucció i va acusar els tres imputats de terrorisme i no d’assassinat. A Driss Oukabir i a Mohamed Houli Chemlal se’ls atribueix integració en organització terrorista; fabricació, tinença i dipòsit de substàncies i aparells explosius de caràcter terrorista, i estralls de caràcter terrorista en grau de temptativa. I a Saïd ben Iazza se li atribueix col·laboració.

Després d’analitzar l’escrit de la instrucció, la seixantena de víctimes i l’associació s’hi mostren en discrepància i demanen que Oukabir i Chemlal siguin processats també per 15 delictes d’assassinats terroristes consumats, 140 en grau de temptativa i 140 més de lesions terroristes. Tant a ells dos com a Ben Iazza, també demanen que se’ls atribueixin un delicte d’estralls imprudents i 29 delictes més de lesions imprudents, per les lesions causades per les explosions d’Alcanar. A més, per a Ben Iazza sol·liciten un delicte de transport, dipòsit i tinença d’explosius i un delicte d’estralls en grau de temptativa.

Les famílies i l’associació ja van anunciar que presentarien un recurs l’endemà mateix que l’Audiència Nacional va tancar la instrucció del cas.