verola del mico catalunya

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que cal estar “en alerta” per la verola del mico, “però no alarmats”, perquè els casos són pocs —de moment quatre a Catalunya, però se n’esperen més— i la malaltia generalment no és greu. El conseller ho ha dit l’endemà de la confirmació dels quatre casos de la verola del mico a Catalunya i que tenen un “vincle epidemiològic” amb altres positius.

“La verola del mico té una evolució favorable”

Argimon ha recomanat a la ciutadania que en cas que tinguin erupcions o butllofes facin la consulta al metge. Ara bé, ha demanat evitar l’alarmisme. “La verola del mico té una evolució favorable, autolimitada a dues o tres setmanes”, i el risc de derivar en complicacions està circumscrit a persones amb “malalties de base o immunodeprimits”, que són vulnerables per la infecció d’aquest o qualsevol altre virus, ha puntualitzat.

Justament, Salut ha confirmat aquest dijous els primers quatre casos de verola del mico a Catalunya. Es tracta de persones que estan vinculades amb altres casos que s’han detectat a l’estat. Per qüestions de privacitat, però, la conselleria no ha volgut donar dades de les persones afectades.

98 casos confirmats a l’estat

A l’estat se n’han detectat diversos, de verola del mico, la majoria a la Comunitat de Madrid. El Ministeri de Sanitat xifra en 98 els casos positius actualment a l’estat espanyol. La ministra Carolina Darias ha explicat que Espanya participarà en la compra conjunta de vacunes i antivirals contra la malaltia que centralitzarà la Unió Europea.