laboratori

Sanitat eleva a 88 els casos confirmats de la verola del mico a Espanya. Segons ha comunicat el ministeri, l’Institut de Salut Carlos III ha rebut mostres de 157 casos sospitosos de la malaltia i 88 han resultat positius i 73, negatius.

En la darrera actualització, el Ministeri de Sanitat havia confirmat 24 casos de verola del mico39 més de “verola no humana” que s’estaven acabant de seqüenciar. Ara, tots els que donen positiu de verola no humana (orthopoxvirus) es donen també per confirmats de la variant del mico. Això ha provocat aquest salt tant destacat en el nombre de casos.

A Catalunya es confirmen 4 casos

El Departament de Salut ha informat aquest dijous que s’han confirmat en les últimes hores els quatre primers casos de verola del mico a Catalunya. Tots tenen vinculació amb altres positius detectats a l’Estat. Per qüestions de privacitat, Salut no donarà dades de les persones afectades.

Fins ara tots els casos són lleus

Segons Sanitat, fins ara l’evolució de la malaltia en tots els pacients detectats a l’estat és lleu i no han necessitat de cap tractament específic. En tot cas, per fer-hi front, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que Espanya participarà en la compra conjunta de vacunes i antivirals contra la malaltia que centralitzarà la Unió Europea.