Els veïns afectats per la plaga de rates del solar al carrer de Jaén comencen a notar els efectes de l’actuació de l’Agència de Salut Pública. Afirmen que els rosegadors han començat a desaparèixer, tot i que encara se’n pot veure algun. Aquest divendres al matí les càmeres de betevé han pogut captar dos animals caminant pel solar; res a veure amb les imatges de fa una setmana i mitja, quan es va poder enregistrar desenes de rates.

Els veïns, però, afirmen que des de l’ASPB ja els han advertit que els animals no s’extingiran del tot fins d’aquí a uns dies —quan el verí faci efecte— i que, de moment, els tècnics passaran un cop a la setmana per recollir els cadàvers dels animals. Diuen que estaran atents que els rosegadors no tornin.

Anticoagulant a les clavegueres

Quan els afectats van denunciar la situació a les xarxes socials, es va activar el protocol municipal per posar fi a la plaga. Dimarts passat, el personal de l’Agència de Salut Pública va inspeccionar l’espai i va llençar un producte anticoagulant a les clavegueres del carrer per poder exterminar els animals. L’acció forma part d’un pla d’actuació a la via pública que l’ASPB ha començat a desplegar per solucionar el problema.

El solar on hi ha la plaga està ocupat des de fa un any i fa temps que els veïns denuncien problemes de soroll i brutícia. Les rates, però, no han aparegut fins fa un parell de setmanes. La situació ha arribat a tal punt, que els veïns han arribat a fer cassolades per espantar les que passejaven pel carrer.