Tot i que la situació a Barcelona és, segons les darreres dades de contagis, “estable”, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha apel·lat a la “responsabilitat ciutadana” per mantenir la pandèmia de la covid-19 a ratlla. Segons Argimon les trobades amb familiars i amics augmenten l’exposició al virus i, per tant, “s’han de limitar les reunions multitudinàries, reduint els retrobaments a un màxim de deu persones i, si pot ser, que siguin sempre del mateix cercle” ha afirmat.

En roda de premsa Argimon també ha refermat l’estratègia de PCR massius per trencar, diu, amb la transmissió comunitària. “Podem respondre per la transparència de les nostres dades. Cada vegada busquem més i més, tot i que no compartim la metodologia amb altres països d’Europa.”

Salut preveu prorrogar dues setmanes més el tancament de les zones d’oci nocturn

Argimon ha assegurat que, ara per ara, no es preveu endurir les mesures de contenció a Barcelona. Ha demanat, però, “solidaritat i responsabilitat en l’ús de la mascareta, la distància i la neteja de mans”.  Tampoc està prevista, diu, una limitació pel que fa a la mobilitat entre territoris. “El fet de moure’ns en cotxe d’un lloc a l’altre no suposa un risc, el que sí que el suposa és tenir una actitud irresponsable un cop siguem en el lloc de destí”, ha declarat. En aquesta línia, el secretari de Salut Pública ha comunicat que tenen la intenció de prorrogar el tancament de les zones d’oci nocturn més enllà d’aquest diumenge, com va dictaminar inicialment el Procicat.