El cordó policial tenyit de colors per la HOLI

Fiscalia i Generalitat coincideixen en demanar presó per a un participant de les protestes contra una manifestació de Jusapol el setembre del 2018 a Via Laietana. Segons l’acta d’obertura del judici oral, la magistrada del jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona acusa el manifestant del delicte de desordres públics, d’atemptat contra l’autoritat i d’un delicte de lesions contra un agent dels Mossos d’Esquadra. Per aquests fets, la fiscalia demana cinc anys i mig de presó, una multa de 600 euros i una indemnització de 1.560 euros per a l’agent que el va denunciar per lesions. D’altra banda, en la seva participació com a acusació particular, la Generalitat sol·licita quatre anys i nou mesos de presó, així com una multa i una indemnització similar al del ministeri fiscal.

La manifestació contra Jusapol que imitava el festival Holi

Els fets es remunten al 29 de setembre de 2018, a  la manifestació independentista que es va produir a Via Laietana per protestar contra els actes del sindicat de policies Jusapol a Barcelona per homenatjar l’actuació policial de l’1 d’octubre de l’any anterior. En aquesta protesta hi va haver càrregues policials, fins a sis persones detingudes i es va llançar pintura contra el cordó policial dels Mossos d’Esquadra que protegia la concentració de Jusapol. Els enfrontaments entre policia i manifestants van acabar amb una vintena de ferits, entre ells un agent dels Mossos, i amb sis persones detingudes.  

L’acusat va ser detingut cinc mesos més tard

L’acusat és Marcel Vivet, integrant de la llista de Guanyem Badalona en Comú en les darreres eleccions municipals, qui va ser detingut cinc mesos més tard, el febrer de 2019. Segons la versió de la fiscalia, Vivet i altres manifestants van llançar ous, bosses i globus plens de pintura de colors. A més, el ministeri públic afirma que portava un pal que va utilitzar per colpejar els agents de policia. La Generalitat, en el seu escrit d’acusació, també incrimina el detingut, acusant-lo d’haver causat problemes de respiració als Mossos d’Esquadra, d’inutilitzar el seu material i d’agredir un agent.