Els usuaris del Taller Ocupacional Ariadna han elaborat 850 arbres com aquest per decorar els comerços de les Corts durant les festes. Estan fets a mà i amb paper reciclat. MARIA ELENA CASTEDO, usuària del Taller Ocupacional Ariadna “Hemos doblado, hecho agujeros, cada uno, y llevamos más y se mete uno al fondo y uno encima.” MIQUEL MADRIGAL, director del Taller Ocupacional Ariadna “La nostra feina més important no és el fet de fabricar arbres o fabricar... sinó fer visible que les persones amb què treballem tenen unes altres capacitats i això d'alguna manera és el més important de la campanya.” Aquesta ha estat una de les accions del projecte Nadal inclusiu de les Corts en el qual han participat més de 600 botigues. Amb el projectes'ha volgut implicar els comerciants en les activitats de l'Espai d'Inclusió de les Corts. AGUSTÍ COLOM, regidor de les Corts “Apropa el comerç en la participació, entre tots a fer del districte de les Corts un districte molt més inclusiu.” A més, a les botigues també disposen de bosses serigrafiades que han dissenyat i estampat en altres tallers ocupacionals del districte. JORDI MOLINS, comerciant “Quan dono la bossa tothom se sobta una mica que donis una bossa així. Llavors explico una mica el perquè de la bossa i ensenyo una mica el que és l'arbre de Nadal i tot plegat i la gent s’ho pren bé.” Ha calgut la feina de les 128 persones que treballen durant tot l'any als tallers per fer que el projecte Nadal Inclusiu hagi estat una realitat.

Els comerços de les Corts llueixen durant aquestes festes arbres de Nadal fets a mà i amb paper reciclat elaborats pels usuaris del Taller Ocupacional Ariadna, que dóna feina a persones amb discapacitat intel·lectual. També han pogut regalar a la clientela bosses dissenyades i serigrafiades pels usuaris del Centre Ocupacional les Corts, el Centre Ocupacional Paideia i el Centre d’Higiene Mental de les Corts.

En l’elaboració dels arbres i les bosses, hi han participat les 128 persones que treballen en els tallers i van ser ells mateixos que van recórrer  a les botigues del barri per entregar-los als comerciants.“Quan dono la bossa tothom se sobta una mica que donis una bossa així, llavors explico el perquè de la bossa i ensenyo l’arbre de Nadal”, explica en Jordi Molins, un dels comerciants que ha participat en la iniciativa.

Tot plegat forma part del projecte Nadal inclusiu que ha impulsat el districte de les Corts amb l’objectiu de visibilitzar la feina d’aquestes entitats del barri i fomentar  la participació dels comerços a l’Espai d’Inclusió 20+20+20 del districte de les Corts, que es va engegar ara fa tres anys. En aquesta campanya han participat més de 600 botigues i entitats de comerciants.