Homes amb mascareta al carrer
Foto: Edu Bayer

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que, veient l’actual situació als hospitals i a les UCI, el més prudent és mantenir la majoria de les restriccions actuals. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trilla s’ha mostrat partidari de seguir amb les mesures “fins que la situació es normalitzi o veiem clar que podem estar propers al pic” de la sisena onada.

De moment, el govern de la Generalitat ha confirmat que el toc de queda a Catalunya acabarà aquest dijous, 20 de gener. El que encara no han explicat, però, és què passarà amb la resta de restriccions que van entrar en vigor abans de Nadal i que s’han mantingut fins ara, com limitar les reunions a un màxim de 10 persones o les limitacions d’aforament a la restauració, la cultura, el comerç, els gimnasos i els esdeveniments esportius.

Alerta de la falta de personal als hospitals

Trilla ha alertat que l’increment de contagis de la variant òmicron està provocant problemes de personal als hospitals, sobretot d’infermeria per les baixes laborals, i ha posat d’exemple el Clínic, on treballa. “Aquesta nit dues infermeres han fet la feina de tres en moltes sales. Aquesta situació no la podem aguantar gaire temps”, assegura. En ser preguntat sobre si s’ha subestimat la gravetat de l’òmicron, Trilla reconeix que amb aquesta variant la malaltia no és tan greu en termes individuals, però sí que genera molta pressió en termes assistencials. “No és lleu, segueix sent una epidèmia”, relata i recorda que “encara hi ha persones que emmalalteixen greument”. “No s’està encara en situació de pensar que això és un refredat”, conclou.