Treballadors de l’Hospital del Mar han esclatat contra la direcció del centre i demanen dimissions per la gestió i per, diuen, minimitzar la saturació a les Urgències i les condicions laborals de la plantilla. Denuncien que treballen en condicions “bastant precàries” i que la direcció posa en risc els professionals ja que, per exemple, molts van atenent alhora pacients amb i sense covid. Xavi Tarragón, president del comitè d’empresa, explica que aquest dilluns hi havia 192 pacients a Urgències, quan en condicions normals n’hi hauria d’haver com a màxim uns 90.

Davant d’aquesta situació, el comitè exigeix dimissions entre els responsables del centre i ha anunciat mobilitzacions el dia 26 de gener, amb dues concentracions a les 8 i a les 14 h. Aquestes protestes, si no obtenen resposta per part dels responsables del centre, asseguren que “aniran pujant d’intensitat”.

Acusacions pels contagis fora de l’hospital

Els representants del treballadors també critiquen que la direcció acusi els sanitaris d’estar de baixa per contagiar-se fora de l’hospital. Ara mateix hi ha uns 200 professionals contagiats, d’una plantilla d’unes 4.000 persones. El comitè també denuncia que no els volen pagar els complements per objectius “tot i el sobreesforç” que han fet els professionals els últims dos anys.