toc de queda Catalunya

El govern de la Generalitat ha confirmat que el toc de queda a Catalunya acabarà aquest dijous, 20 de gener. D’aquesta manera, es donarà per finalitzada la limitació de moviment nocturn que va tornar a entrar en vigor poc abans de Nadal per lluitar contra l’explosió de contagis de la sisena onada, protagonitzada per la variant de la covid òmicron. Segons ha avançat eldiario.es i ha confirmat betevé, a partir de divendres, 21 de gener, ja no hi haurà confinament nocturn entre la 1 i les 6 h.

La comissió delegada ha decidit que aquesta setmana caurà el toc de queda, tal com ja es va anunciar la setmana passada. Segons ha informat l’executiu català, aquest dimarts “s’acabaran de tancar alguns detalls” de les mesures.

El toc de queda, des del 23 de desembre

La Generalitat va decidir tornar a aplicar el toc de queda a Catalunya des de la nit del 23 de desembre mantenint-lo, com ja havia fet amb anterioritat durant la pandèmia, per municipis. El confinament nocturn afecta aquells municipis que tinguin més de 10.000 habitants i una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants en els últims set dies.