L’AV Raval ha convocat aquest dimarts una roda de premsa, després que la setmana passada la plataforma Salvem les Drassanes acusés l’Ajuntament d’ocultar informació als veïns sobre el projecte, i que anunciés, també, que havien presentat dues denúncies, una a la síndica de Greuges i una altra a la mateixa Oficina Antifrau, perquè investiguin si darrere els documents ocults hi ha irregularitats.

L’associació de veïns afirma que malgrat que no fa tant de soroll com Salvem Drassanes ha fet molta feina per aclarir el que passava al voltant de l’hotel Praktic a les Drassanes. I ha recordat que s’ha manifestat en contra del projecte des de l’inici, i que ha optat per la via judicial en lloc d’organitzar una mobilització ciutadana.

Pep García, president de l’associació, ha assegurat que el govern municipal no ha fet tot el que estava a les seves mans per aturar el projecte. “Cada vegada que hem parlat amb Gala Pin d’aquest tema ha tirat pilotes fora”. Des de l’AV Raval creuen que el projecte acabarà tirant endavant, ja que els promotors tenen tot el necessari, a excepció del permís d’obra que des de l’Ajuntament, diuen, se’ls denega. Recorda, a més, que els promotors han denunciat el consistori per aquests fets, i defensa que si finalment no es deixa fer l’hotel, l’Ajuntament segurament haurà d’acabar pagant fins i tot els interessos als promotors del projecte.

L’AV Raval posa en dubte la legitimitat del projecte i diu que la fiscalia està investigant si hi ha irregularitats en la construcció de l’hotel. Aquest dimarts ha explicat que al febrer va presentar dues denúncies a l’Oficina Antifrau, “perquè teníem clares sospites de corrupció pel mig”.  Denunciaven dos fets concrets: d’una banda, l’ocultisme amb què es va comprar la seu de la cooperativa d’UGT per tal de muntar el centre d’urgència Pere Camps, i de l’altra, la requalificació dels terrenys de les Drassanes Reials durant el govern de Trias.

García ha assegurat que al cap d’un mes des de l’Oficina Antifrau els van trucar per afirmar-los que el tema de la compra de la seu d’UGT per part del govern de Trias no seria investigat, perquè malgrat que s’havia pagat a un preu molt elevat, no hi havia proves de cap irregularitat. Però en canvi van informar-los que sobre el tema de solars de les Drassanes Reials sí que serien investigats.