La XXII Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona s’ha inaugurat amb la lectura del Manifest, on s’han plasmat els treballs duts a terme pels alumnes al llarg del curs. Destaquen activitats com el recull d’informació i la celebració de debats per entendre les diferents opinions dels companys, però el fet que més han subratllat ha estat el de la conscienciació, posant-se en la pròpia pell de les persones refugiades. Per altra banda, els joves han mantingut entrevistes amb refugiats, un fet que els ha ajudat a “trencar estereotips” sortint de l’aula i fent trobades amb altres centres educatius, cosa que asseguren que els ha canviat la idea preconcebuda que tenien de les persones refugiades.

Durant el transcurs de la jornada hi ha hagut un torn de preguntes en què s’ha plantejat de forma general per a tots els representants del consistori per què no s’acull totes les persones que ho demanen. Des dels diferents partits, s’ha traslladat la manca de competències, però també la falta de coordinació entre els diferents nivells de les administracions. També hi ha hagut un moment de tensió en què s’han escoltat xiulades durant la intervenció de la portaveu popular, Àngels Esteller, sobre la gestió de la crisi dels refugiats que està fent el Govern espanyol. Fins i tot s’han escoltat crits de “volem acollir”.

L’Audiència Pública als Nois i Noies de Barcelona es tracta d’una jornada anual en què diferents alumnes de primària, secundària i educació especial, mantenen un diàleg directe amb l’Ajuntament de la ciutat. De cara a l’any vinent, el tema que centrarà la 23a edició s’ha presentat avui mateix i girarà entorn els drets dels animals i el futur del Zoo de Barcelona.