Segons ha explicat la directora de l’escola, María José Pujol, van ser els professionals del centre els que van detectar els presumptes abusos sexuals. En un comunicat, expliquen que la primera notificació que en va tenir la direcció va ser per part d’un entrenador de futbol que en tenia sospites i asseguren que, de forma immediata, ho van comunicar a les famílies, que aquest dilluns van denunciar els presumptes abusos a la comissaria de Les Corts dels Mossos d’Esquadra.

Les denúncies, segons el comunicat emès pel centre educatiu, es dirigeixen contra un educador que dona suport a les classes en horari lectiu, sempre acompanyat d’un tutor, i que alhora és el responsable del Club Esportiu Taiga, l’entitat que organitza les activitats extraescolars del centre. Segons el mateix comunicat, els fets haurien succeït en el marc d’una activitat esportiva, fora del centre escolar. 

Els Mossos d’Esquadra estan investigant les tres denúncies i des d’aquest dimarts treballen per aclarir els fets. Per això, han pres declaració a diversos testimonis del centre docent. A més, tal com estableix el Protocol de Maltractament i abusos sexuals, s’ha apartat l’educador de l’activitat lectiva i els responsables de l’escola s’han reunit amb el Consorci d’Educació de Barcelona i un inspector d’Ensenyament. A més, aquest dimarts ha convocat una reunió amb les famílies de l’escola per informar-los.

Per la seva banda, des de l’AMPA asseguren que confien plenament tant en l’equip directiu com en la investigació policial per aclarir els fets. Remarquen que “confiem 100% en l’equip directiu perquè són els que són capaços de parlar amb els nens i d’esbrinar què és el que hi ha de cert, què és el que no, i treure’ls traumes si realment ha estat així”.