“Estem convençuts que el projecte de l’hotel es pot aturar”

La plataforma Salvem les Drassanes acusa l’Ajuntament d’ocultar informació als veïns sobre l’hotel de luxe de la cadena Praktik

Les diferents entitats que formen part de la plataforma Salvem les Drassanes denuncien que els serveis tècnics d'urbanisme els "estan posant obstacles". Per això han decidit presentar dues denúncies, una a la Síndica de Greuges i una altra a l'oficina Antifrau de Catalunya, perquè investiguin si a darrera dels documents ocults hi ha irregularitats. Creuen que encara hi ha mecanismes per aturar el projecte que preveu un hotel de luxe a les Drassanes Reials i reclamen que el solar es destini a habitatge i a usos veïnals.

La plataforma Salvem les Drassanes segueix posant en dubte la legitimitat del projecte de l'hotel Praktik a les Drassanes. Segons l'entitat, els tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament no els estan facilitant la documentació completa del projecte. Entre altres documents, el consistori els assegura que "no troben" o que "s'ha perdut" l'expedient relatiu a la reparcel·lació de l'espai i tampoc els han deixat veure el relatiu al trasvassament de 600 metres quadrats d'un edifici a l'altre, que segons l'entitat "no està justificat enlloc". També asseguren que el PERI del Raval preveu que es reservi un 25% d'espai a habitatge social, un fet que ha desaparegut de l'actual plantejament. Per això sospiten que els documents ocults podrien demostrar "suposades irregularitats" i han demanat a Antifrau i la síndica que ho investiguin.

L'organització veïnal assegura que han requerit la documentació en repetides ocasions des de l'estiu del 2016 i que sempre han rebut respostes evasives per part del consistori. Al mes de febrer també van demanar una reunió amb la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, per aclarir què passa amb aquests documents, però la trobada encara no s'ha produït.

En una entrevista a 'El matí de Barcelona', de betevé 91.0 fm,  Miquel Martín, membre plataforma Salvem Drassanes, ha explicat que els serveis tècnics d'urbanisme no els han facilitat alguns dels  documents que els han sol·licitat.  Des de la plataforma consideren que són fets inacceptables. Asseguren que en el seus inicis, en aquest solar estava previst destinar un 25 % de l'espai a habitatge social i volen que això es mantingui. El projecte de l'hotel inclou la construcció de dos edificis (de 10 i cinc plantes) amb 200 habitacions.

Recupera aquí tota l'entrevista: