L’òrgan de direcció del Consorci del Palau de la Música ha votat a favor d’acusar CDC en el cas Millet amb els vots a favor de l’Ajuntament (2), l’Estat espanyol(2) i l’Orfeó Catala (1), els vots en contra dels altres quatre membres de l’Orfeó (4), i l’abstenció dels representants de la Generalitat (3). Divendres la jutgessa del cas decidirà si accepta o no afegir aquesta acusació del Consorci del Palau.

En cas d’acceptar-se l’acusació del consorci se sumaria a les ja existents per part de la fiscalia i de la FAVB, que consideren CDC partícips a títol lucratiu del cas Millet.

La reunió ha estat convocada per l’Ajuntament de Barcelona després que la setmana passada, l’alcaldessa, Ada Colau, demanés per carta a Carles Puigdemont que fos el govern qui la convoqués. L’executiu català, però, s’hi va negar i el consistori va decidir convocar-la pel seu compte.

L’alcalde accidental, Gerardo Pisarello, s’ha felicitat pel resultat de la votació.

 

Des del govern català, que s’havia mostrat contrari a l’abstenció, han justificat el canvi de posicionament per les resolucions que es van aprovar al Parlament. El conseller de Cultura, Santi Vila, ha afegit que finalment han decidit “no bloquejar cap acció que es consideri rellevant i oportuna”.