(ACN i redacció) La Fira de Barcelona ha organitzat una edició especial de ‘La Ciutat dels Somnis‘, l’antic Festival de la Infància, adaptat al context actual de pandèmia de la covid. Sota el nom de ‘La Ciutat de la Diversió’, se celebrarà del 27 al 31 de desembre al recinte de Montjuïc amb una vintena d’activitats lúdiques i gratuïtes destinades a nens i nenes amb edats compreses entre els 5 i els 12 anys.

Els infants podran gaudir de quatre zones diferenciades: l’espai multiesport, l’espai mobilitat, l’espai de jocs i l’espai cultural. També es posarà l’accent sobre la sostenibilitat, augmentant la consciència dels més petits sobre la importància del reciclatge, i ensenyar-los les nocions més bàsiques de l’economia circular.

El recinte de Montjuïc acollirà 6.000 m2 d’activitats lúdiques en un espai completament a l’exterior, a la plaça de l’Univers. L’esdeveniment, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, estarà obert de les 10 del matí a les 6 de la tarda i l’entrada serà gratuïta.

Esport, cultura i sostenibilitat

Futbol, bàsquet, tennis, handbol i hoquei seran alguns dels protagonistes de l’espai multiesport de ‘La Ciutat de la Diversió’. Amb més de 2.000 m2 de superfície, aquesta àrea disposarà de quatre pistes destinades a la pràctica de gran varietat de disciplines. Mentre el bàsquet i el tennis disposaran d’una instal·lació pròpia, la pista poliesportiva de gespa artificial acollirà els partits de futbol, hoquei i rugbi, i un espai d’activitats acollirà altres esports i jocs.

L’espai cultural tindrà la creativitat com a eix temàtic principal. Aquesta zona inclourà un escenari on se celebraran diversos espectacles. També s’hi faran tallers de circ i de Stencil pop, on els nens i nenes podran dissenyar i imprimir pòsters dels seus artistes favorits i sessions de karaoke familiar i d’air guitar, un tipus de ball en què se simula tocar una guitarra imaginària. Igualment, hi haurà una zona Art & Hort, on els petits podran fabricar testos decoratius amb materials reciclats destinats a fomentar els horts urbans a casa.

Amb la voluntat de difondre i formar els nens i les nenes en matèria de sostenibilitat, l’últim dels espais de ‘La Ciutat de la Diversió’ acollirà jocs pensats per donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions de Nacions Unides. D’aquesta manera, es vol augmentar la consciència dels més petits sobre la importància del reciclatge, i ensenyar-los les nocions més bàsiques de l’economia circular. Hi haurà curses, concursos de preguntes i tallers de Dapostar, un joc de malabars.