L’Ajuntament de Barcelona ha volgut reivindicar aquest dissabte a la tarda els drets dels infants il·luminant la façana a la plaça de Sant Jaume de color blau, amb motiu del Dia Universal dels Infants. Aquest dia està dedicat a la protecció dels drets i llibertats que han de garantir les persones i institucions que els tutelen.

Entre les principals reivindicacions d’aquesta jornada hi ha l’accés dels infants a drets bàsics com el de la salut, l’educació, la protecció o la participació, entre d’altres, arreu del món. L’altre gest del consistori ha estat desplegar al balcó el tapís amb el rostre d’un infant. Aquest il·lustració és obra de l’artista Carmen Solé, Premi Nacional d’Il·lustració el 1979 i el 2013, qui també acumula una llarga trajectòria com a activista pels drets de la infància.

Enguany es commemoren els 32 anys de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides. Es tracta del primer text legislatiu de caràcter internacional que fa referència als drets de la infància. A més, l’han ratificat 196 països. Espanya es va sumar a aquesta llarga llista el 1990. En aquest sentit, Barcelona manté un compromís per desenvolupar polítiques adreçades a aquest col·lectiu com a Ciutat Amiga de la Infància des del 2007.