GALA PIN, regidora del Districte de Ciutat Vella: "Deixa fora de l'ordenació definitivament els antics ocellaires o les botigues de records que trobem al passeig central. També preveu una reducció de quioscos de premsa. Calmar els ànims i dir que això es contempla un cop s'acabi la concessió que està prevista pel 2030 i que per tant aquesta reducció no seria de manera immediata." XAVIER MULLERAS, regidor del Grup Municipal del PP: "Aquest pla no aborda la mobilitat ni resol tampoc les activitats econòmiques il·legals com el 'top manta', com els venedors d'entrepans, els llauners, la prostitució i la manca de seguretat." MARIA JOSÉ LECHA, regidora del Grup Municipal CUP-Capgirem: "Ajusta els quioscos, reordena tot l'entorn, posa estacions Bicing però no hi ha cap mesura que faci que sigui compatible amb els interessos dels veïns i les veïnes i les seves queixes."

El nou disseny de la Rambla elimina les antigues ocelleries i la venda de souvenirs i limita les parades de flors i quioscos. En total, el passeig mantindrà 27 parades que han de situar-se entre escocells i jardineres, i que hauran de reduir les dimensions amb un màxim de 4,4 metres de llarg, 2,6 d’ample i 2,7 d’alçària.

Pel que fa als floristes, només podran estar al tram de Sant Josep, més conegut com a rambla de les Flors, mentre que els quioscos de premsa es repartiran de manera proporcional al llarg de les rambles de Canaletes, dels Estudis, dels Caputxins i de Santa Mònica.

Les terrasses de la Rambla hauran d’esperar un pla específic en què el consistori està treballant. D’altra banda, els quioscos de records i productes d’elaboració artesana no s’inclouen al pla especial i, per tant, s’eliminaran de la Rambla. En aquest sentit, la regidora del Districte de Ciutat Vella, Gala Pin, ha volgut “calmar els ànims” i assegurar que l’efecte d’aquestes mesures no seria immediat. “Això es contempla un cop s’acabi la concessió, que està prevista pel 2030″, ha puntualitzat Pin.

Tot i que el pla s’ha aprovat amb els vots favorables de CiU, C’s i ERC, els tres partits han deixat clar que no estan del tot satisfets amb la mesura. D’una banda, la regidora de Convergència Mercè Homs ha lamentat que s’hagi trigat tant a aprovar un pla que estava enllestit en l’anterior mandat: “No els ho agrairem perquè no és just, portar un pla que fa 11 mesos que és al calaix és senzillament vergonyós”. Per la seva banda, el regidor de Ciutadans Santiago Alonso ha assegurat que voten a favor perquè és un pla de consens però que no soluciona els conflictes d’aquest espai: “És necessària voluntat política per fer complir les normes de civisme, reforçar la seguretat i donar més suport als comerciants”. El regidor d’ERC Jordi Coronas, per la seva banda, ha assegurat que es tracta d’un pla poc ambiciós: “El veritable problema és la saturació d’activitat turística i no proposa solucions en aquest sentit”.

En canvi, els grups municipals del PP i CUP-Capgirem s’han posicionat en contra del pla perquè consideren que no resol els problemes de la Rambla. “No aborda la mobilitat ni resol tampoc les activitats il·legals com el ‘top manta’, com els venedors d’entrepans, els llauners, la prostitució i la manca de seguretat”. Xavier Mulleras, regidor del PP, ha afirmat que el document aprovat “treu quioscos perquè els turistes puguin caminar més amples“. Pel que fa a la CUP-Capgirem, María José Lecha ha remarcat que el pla no apropa la via als barcelonins. “No hi ha cap mesura que compatibilitzi els interessos dels veïns i veïnes i les seves queixes”.