Com cada any la festa per visibilitzar el càncer infantil Posa’t la gorra! ha canviat la fesomia del Parc de la Ciutadella. Centenars de famílies hi han participat amb l’objectiu de mostrar el càncer des de la diversitat i la pluralitat de mirades i vivències. És una oportunitat per conèixer el dia a dia dels pacients, de les famílies i tot el que els suposa haver de conviure amb la malaltia. I, com és habitual, una gorra creativa impregnada de positivitat, aquest any dissenyada per Ágatha Ruiz de la Prada, ha mostrat la cara positiva i esperançadora d’un trasbals com és el càncer.

Posa't la gorra

Des de l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) afirmen que els diners que cada any recapten d’aquesta festa suposen un 50 % del pressupost total de l’entitat. Es tracta d’un pressupost que es tradueix en millores de les condicions dels infants amb càncer als hospitals, en suport psicosocial i a mantenir, també, La casa dels Xuklis, que s’emporta la major part d’aquest finançament.

Una casa acollidora enfocada al benestar

La casa dels Xuklis és un espai impulsat des de l’AFANOC per acollir les famílies que s’han de desplaçar a Barcelona perquè els fills rebin tractament als hospitals de la capital catalana. De fet, és un projecte molt ben valorat del qual s’han beneficiat, a Barcelona, 1.070 persones. Els nens i adolescents expliquen que tenen un record positiu de la seva estada i de l’atenció mèdica rebuda perquè al llarg dels anys s’han anat adaptant a les necessitats dels nens.