Una vintena de persones han passat la nit de divendres a dissabte fent vetlla a la plaça de Catalunya per reclamar l’alliberament dels presos. És a dir, de Jordi Cuixart i el Jordi Sànchez, així com d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn. Volen fer torns amb la intenció que com a mínim fins a les eleccions del 21 de desembre hi hagi sempre gent a plaça en senyal de protesta. Els organitzadors asseguren que amb aquesta acció volen deixar palès que a l’estat espanyol “hi ha presos polítics”.

La iniciativa ha estat organitzada espontàniament a les xarxes, i és la continuació a la concentració que es va fer aquest divendres a plaça Catalunya per demanar l’alliberament d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els líders de l’ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A la protesta hi van participar unes dues-centes persones en senyal de protesta, coincidint amb el fet que fa dos mesos que els líders de les entitats sobiranistes estan empresonats a Madrid. 

Els organitzadors, a més, han omplert de groc la plaça. Durant la primera nit que han passat allà, un grup de persones es va dedicar a omplir la majoria de racons de la plaça amb llaços de protesta contra l’empresonament dels polítics. La sorpresa va arribar quan a mitjanit, un grup de persones encaputxades van aparèixer a la plaça per retirar tots els símbols de color groc que hi havien posat. Els organitzadors afirmen que les persones encaputxades formaven part d’un grup d’ultradreta, que també els han increpat.

Malgrat tot, aquest dissabte al matí la plaça de Catalunya tornava a lluir de color groc. A primera hora del matí un grup de persones ha fet el relleu a aquelles que han passat la nit fent vetlla. Al llarg del matí s’han organitzat diverses activitats per tal de fer visible la seva presència a la plaça. Entre altres coses, han recollit missatge de suport els empresonats.