La barcelonina Ana Vela, que ostentava el mèrit de ser la dona més longeva d’Europa, ha mort aquest divendres als 116 anys. Vela ha mort a la residència de la Verneda on vivia, segons han informat fonts properes. Demà se li obrirà una sala de vetlla al tanatori de Sancho de Ávila i diumenge se li farà una cerimònia de funeral al mateix lloc.

Ana Vela va néixer a Puente Genil (Còrdoba) el 29 d’octubre de 1901, i a la dècada dels 40 es va establir a Barcelona. Els darrers anys de la seva vida els ha passat en una residència de la Verneda, on rebia les visites dels seus familiars, entre els quals ja s’hi compten rebesnéts. Dels seus quatre fills només en quedava una de viva, l’Ana, que duu el mateix nom de la mare.

Fonts del municipi cordobès han comunicat aquest divendres la mort de Vela, que l’abril passat es va convertir en la dona més anciana d’Europa i la quarta del món. Abans, l’any 2011, ja s’havia convertit en la dona més longeva de Catalunya. El tanatori de Sancho de Ávila també ha confirmat que aquest dissabte a la tarda s’obrirà una sala de vetlla per homenatjar-la, i que la cerimònia del funeral tindrà lloc diumenge.