La Guàrdia Urbana ha informat que la petició de col·laboració ciutadana que van llançar a través de Twitter ha permès localitzar diversos testimonis directes de l’atropellament de la nit de Cap d’Any a la Diagonal, que va deixar ferit crític un noi de 25 anys. La policia barcelonina assegura que aportaran informació rellevant en la investigació en curs.

Aquest dimecres agents del cos han estat preguntant, establiment per establiment, al voltant de la zona dels fets, si les càmeres de seguretat han captat alguna imatge del vehicle que va fugir. La Guàrdia Urbana reitera, també, la petició de col·laboració ciutadana per tal de localitzar el monovolum Ford de color fosc que va atropellar el jove i que, posteriorment, va baixar uns 300 metres pel passeig central de la rambla de Catalunya posant en perill els vianants.

L’atropellament va ser la nit de Cap d’Any, a tres quarts de dues de la matinada, a la intersecció de la Diagonal amb la via Augusta. Segons David Vázquez, sotsinspector de la Guàrdia Urbana, la investigació els ha permès determinar que no hi va haver intencionalitat, sinó que “presumptament, l’atropellament es va produir de forma imprudent”. Tampoc consideren que el conductor tingués cap intenció d’atropellar més persones quan va pujar al passeig central de la rambla de Catalunya. Segons Vázquez, “tot apunta que va veure aquesta via com la millor ruta per escapar”.

La Guàrdia Urbana demana a l’autor dels fets que s’entregui. Li garanteixen que la seva identitat no transcendirà als mitjans perquè no hi hagi escarni mediàtic.