Estudiants de tercer de la Barcelona School of Architecture de la Universitat Internacional de Catalunya elaboraran projectes per millorar l’accessibilitat en comerços de l’entorn de l’avinguda de Gaudí, al barri de la Sagrada Família. El centre imparteix aquesta matèria des del 2005 però és obligatòria des del 2009 amb el Pla de Bolonya i també la trien molts estudiants d’Erasmus.

Moure’s amb cadira de rodes o bastó

Una vintena d’estudiants d’arquitectura s’han posat en la pell de persones cegues o que van amb cadira de rodes per reunir dades sobre accessibilitat de primera mà. Amb aquesta iniciativa arriba a l’Eixample el projecte Comerç accessible sense barreres, impulsat per l’Ajuntament el 2013 per millorar l’accessibilitat dels comerços i la via pública. L’arquitecte Enrique Rovira-Beleta, que imparteix aquesta matèria a la Barcelona School of Architecture, assegura que els estudiants sorprendran amb idees innovadores amb el mínim cost per afavorir que s’implementin.

32 establiments de Gaudí Shopping

Els futurs arquitectes ja han visitat alguns dels establiments. L’experiència els fa ser més conscients de la responsabilitat que tindran com a professionals. Cada alumne té un local assignat, explica Eudald de la Maza, i n’han d’estudiar l’estructura i com està distribuït, i a partir d’aquest estudi intentar fer que el local sigui més accessible i adaptar-ne el paviment i les prestatgeries.