L’investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), Àlex Arenas, ha qualificat d'”error” la decisió del Govern espanyol de reprendre la vacunació amb AstraZeneca dimecres vinent, en lloc de fer-ho aquest mateix divendres, després que l’Agència Europea de Medicaments (EMA) hagi ratificat que és segura. En declaracions al programa ‘reset’, de betevé, el també catedràtic d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili (URV) ha afirmat que la represa s’hauria de fer “immediatament” i que la decisió de l’executiu espanyol “provoca morts“.

Arenas també ha assegurat que “no hi havia cap raó per aturar la vacunació amb AstraZeneca“, una altra decisió que ha titllat igualment d'”error colossal” perquè “cada dia que no vacunem està morint gent que podríem haver salvat“. L’expert d’ICREA ha dit que “era evident” que l’EMA donaria el vistiplau a la idoneïtat de la vacuna d’Oxford perquè les dades sobre els casos de trombosis venoses cerebrals “eren irrisòries comparat amb la incidència de població de la mateixa malaltia”.

No hi havia cap raó per aturar la vacunació, és un error colossal, cada dia que no vacunem mor gent que podríem haver salvat
Àlex Arenas, investigador d’ICREA i catedràtic de la URV

Tests d’antígens per evitar una quarta onada

Àlex Arenas creu que és “inevitable” que hi hagi un increment de casos de covid-19 a Catalunya i “més que probable” que es produeixi una “quarta onada” per la decisió de flexibilitzar el confinament comarcal, just a les portes de Setmana Santa. En aquest sentit, ha defensat l’opció de fer controls mitjançant tests d’antígens “tant a l’entrada, com a la sortida” d’aquelles poblacions on la incidència és “molt elevada”, com per exemple la Vall d’Aran, Osona o el Pallars. D’aquesta manera, diu, es podria saber que “no estem portant la infecció d’un lloc a l’altre”.

Els farmacèutics desaconsellen comprar-los en línia

No podem garantir la qualitat dels tests d’antígens que es compren per Internet“, ha advertit en declaracions a ‘reset’ Guillermo Bagaría, responsable de projectes professionals del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Segons ha explicat, han posat a disposició de les autoritats els seus establiments per “acostar” aquests tests als ciutadans, però la proposta “ha quedat en un calaix” perquè el Departament de Salut entén que s’han de canalitzar per “altres vies” i seguir “estratègies” diferents.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a