Enquestes estafa Arrels

Una de les tipologies d’estafa més recurrents ha tornat a Barcelona: la del fals revisor del gas. I ho ha fet amb força. Els Mossos d’Esquadra han detectat en una mateixa tarda tres casos de persones que es fan passar per revisors del gas, al barri de Sant Antoni, a l’Eixample. És per això que han obert una investigació i, en aquest punt de la ciutat, han intensificat la prevenció.

Les víctimes, una vegada més, són persones vulnerables, com ho solen ser les d’edat avançada, segons explica la policia catalana. Els delinqüents aconsegueixen entrar al domicili amb l’excusa que han de revisar el gas o la llum i mentre un dels estafadors distreu la víctima, l’altre aprofita per robar objectes de valor. Segons han relatat els Mossos d’Esquadra a Twitter, van sostreure joies i diners a les víctimes.

Els Mossos han recordat que per evitar ser víctima d’una estafa com aquesta cal tenir en compte que les revisions oficials de gas sempre es fan amb cita i que el tècnic no demanarà mai cap pagament en efectiu. De la mateixa manera que és important no deixar entrar desconeguts al domicili.

En cas de dubte o sospita, el telèfon de contacte per a qualsevol emergència és el 112.