detinguts estafa loteria nadal

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes de 44 i 49 anys, a qui se’ls atribueixen almenys dos delictes d’estafa pel mètode conegut com a falsos revisors. Els fets es remunten a finals del mes de març, quan els presumptes autors van contactar telefònicament amb una de les víctimes, que tenia declarada una discapacitat intel·lectual, al·legant que pertanyien a una empresa de gas i que dos operaris s’hi desplaçarien per fer una revisió. També hi ha una altra víctima d’edat avançada. En total es calcula que, entre les dues persones, els hi van estafar 14.000 euros.

El “modus operandi” consistia a presentar-se diverses vegades al domicili de les víctimes, de col·lectius vulnerables” i sota l’amenaça de tallar el subministrament de llum, aigua o gas els reclamaven pagaments per valor de 3.300 euros. Les visites eren constants i periòdicament.

El 13 d’abril agents de seguretat ciutadana i d’investigació van posar en marxa un dispositiu policial on van detenir “in fraganti” els dos presumptes autors quan s’adreçaven altra vegada al domicili de la víctima. A l’escorcoll els hi trobem 5925 euros en efectiu, documentació diversa relacionada amb l’estafa, talonaris per fer comprovants de pagaments i cobraments i roba associada als treballadors d’aquest sector.