carta consolat ucraïna barcelona

La policia ha interceptat una “carta sospitosa” amb ulls d’animals dirigida al consolat d’Ucraïna de Barcelona. Es tracta d’una carta que, segons fonts policials, no contenia explosius ni cap altra substància deflagrant i que s’ha interceptat pel personal de seguretat de Correus. La policia ja està investigant els fets.

Aquest dilluns, s’han enviat dues cartes sospitoses més que anaven dirigides a l’ambaixada d’Ucraïna a Madrid i al consolat d’Ucraïna a Màlaga.

6 cartes bomba dirigides a diversos objectius

Fins ara són sis les cartes bomba dirigides a diversos objectius a Espanya. La de l’ambaixada d’Ucraïna a Espanya, que va causar un ferit lleu; la del Ministeri de Defensa; la de la base aèria de Torrejón de Ardoz; la de l’empresa d’armament Instalaza, de Saragossa; la de La Moncloa i la de l’ambaixada nord-americana a Madrid. 

La policia científica està investigant si els enviaments estan relacionats entre si i si tenen el mateix remitent. La principal hipòtesi no preveu la implicació de diverses persones i descarta que un grup organitzat estigui al darrere dels enviaments.

Els Tedax dels Mossos d’Esquadra assessoren el personal del consolat d’Ucraïna

Els Tedax dels Mossos d’Esquadra estan assessorant el personal del consolat d’Ucraïna de Barcelona davant la possibilitat de rebre algun paquet sospitós. La resta de representacions diplomàtiques de la capital catalana estan rebent un correu de la policia amb consells per actuar en aquest cas.

Segons la conselleria d’Interior, és una de les mesures preventives que s’han impulsat després que diferents institucions i organismes hagin rebut cartes bomba a Espanya en els darrers dies. També ‘ha ofert al consolat d’Ucraïna la presència de membres del Tedax dels Mossos d’Esquadra en les seves instal·lacions.