Preocupació a l’Ajuntament per la reincidència d’incidents al voltant del solar en obres on s’ha originat la destrossa de l’hort comunitari Hortsec, de la Satalia. El fet arriba sis mesos després que la mateixa promotora va enderrocar part d’un mur històric del mateix solar. I tot plegat, sense llicència. “Aquest tipus d’accions que desobeeixen l’àmbit reglamentat de les obres són símptomes de l’ànim especulatiu“, critica el regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra. De fet, el veïnat denuncia que la mateixa empresa està adquirint més solars i pisos per la zona de la Satalia amb la intenció de fer negoci i apujar els preus.

L’Ajuntament actuarà contra la manca de mesures de seguretat

Serra s’ha mostrat preocupat també per la manca de mesures de seguretat que s’han detectat a les obres, com “la manca de garanties sobre el perímetre o la falta d’un mur de contenció de terres, que és el que ha acabat originant la destrossa a l’hort. Van obrir un gran forat i no hi havia mesures adequades per evitar despreniments de terra”, assegura.

Per això, ha anunciat que l‘Ajuntament prendrà les accions legals que calguin per donar seguretat als treballs i, sobretot, perquè els causants reverteixin els danys causats a l’hort comunitari Hortsec, que està situat en un solar de propietat municipal.

En converses per formalitzar la cessió d’ús del solar a Hortsec

El districte de Sants-Montjuïc ha volgut donar suport al veïnat usuari de l’hort comunitari, amb qui hi ha una reunió prevista per a aquest dijous al migdia. L’objectiu del regidor és trobar una solució, un cop s’ha reunit també amb la promotora. “L’ànim és blindar i preservar la finca, que és a un solar municipal”.

En aquest sentit, ha explicat que l’Ajuntament i la comunitat de l’Hortsec estan en converses per formalitzar la cessió d’ús del terreny des del mes de juny. Es vol així “fer una cessió formal per donar seguretat i un horitzó de continuïtat a l’hort, que va començar de forma espontània en un solar abandonat d’un privat, que ara pertany a l’Ajuntament”.