mosaic sant andreu malmès

L’Ajuntament es farà càrrec de la restauració dels mosaics de trencadís dels anys 80 fets malbé al carrer Gran de Sant Andreu. Dimarts van aparèixer a terra diverses peces trencades que conformen un dels mosaics característics d’aquest vial. Els serveis municipals de neteja les van recollir, i es guardaran per poder-les recuperar quan es refaci l’obra. Segons el consitori, l’Institut de Paisatge Urbà restaurarà els mosaics a principis del 2023.

Es repararan dins un projecte de millora de mitgeres

Els treballs dels mosaics, que daten del període 1986-1988, es realitzaran conjuntament amb un projecte de millora de mitgeres a Gran de Sant Andreu. Segons el projecte executiu, aquesta iniciativa s’emmarca dins d’un conjunt de arranjaments previstos al carrer “major” del barri. El pla inclourà la instal·lació de jardineres amb plantes trepadores situades a cada mitgera on s’intervindrà.

mosaic sant andreu

Tot i que no tenen valor patrimonial, l’historiador andreuenc Pau Vinyes ha destacat la importància dels mosaics perquè tenen un component sentimental i identitari. Per això, celebra que el districte de Sant Andreu hagi pres la decisió de reparar-los per tal que d’aquí a uns mesos llueixin de nou.