La regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, ha confirmat que hi ha converses en marxa amb Adif per obtenir una “cessió llarga i estable” de l’estació de Sant Andreu Comtal. L’edifici quedarà en desús quan entri en funcionament la nova estació de Sant Andreu. Està previst que l’equipament estigui a punt l’11 de desembre d’aquest any.

Diverses entitats reclamen fer servir l’edifici

Martín ha explicat que quan s’acabi de concretar “una cessió beneficiosa per a l’Ajuntament, a llarg termini i estable”, es reprendran converses amb les entitats del districte. Serà aleshores quan es podran determinar els usos veïnals. De fet, dues entitats del districte ja han mostrat interès a fer servir l’equipament.

El diàleg es reprendrà quan no hi hagi ús ferroviari

Fonts d’Adif han confirmat a betevé que hi ha hagut converses prèvies, però que no es podrà començar a concretar aquesta cessió fins que l’edifici històric —el més antic d’Espanya que fa la funció d’estació de tren— deixi de prestar servei ferroviari. Queda per veure també quina part de l’edifici mantindrà usos ferroviaris i quina pot ser destinada a equipaments públics.