Les medicions fetes per BIMSA demostren que el soroll de la sortida de ventilació del túnel de les Glòries està per sobre del permès per la normativa municipal a les nits. Un responsable de l’empresa ho ha fet públic en el transcurs de l’audiència pública de Sant Martí d’aquest dimarts. Els veïns de la zona fa un any que denuncien molèsties pel soroll i la calor que els ocasiona l’edicle, situat al carrer de la Llacuna amb Gran Via.

En la intervenció a l’audiència pública, Iñaki Doval, de l’empresa BIMSA, ha reconegut que, si bé els estudis demostren que el soroll excedeix el permès a les nits, “no és així durant el dia”. Tot i això, ha explicat que des de BIMSA treballen per buscar una solució “per fer desaparèixer per complet les molèsties, més que no pas mitigar-les“.

No descarten reubicar-lo

En aquest sentit, Doval ha explicat que aquest mateix dijous es reuniran amb els responsables d’infraestructures de la gerència de Medi Ambient i Serveis Urbans de l’Ajuntament, operadors dels túnels, per tal de buscar una solució. Ja ha avançat, però, que no descarten cap alternativa de reubicació ni d’adequació de la infraestructura.

Els veïns demanen celeritat

Després de mesos de molèsties, els veïns de les Glòries demanen que la solució sigui definitiva. Miquel Catasús, de l’AV Clot – Camp de l’Arpa ha pregat al regidor que vetlli perquè els veïns “no tornin a passar un estiu com aquest” i ha exigit celeritat en la recerca de solucions.

Per la seva banda, el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, s’ha compromès a convocar una reunió informativa amb els veïns un cop se sàpiguen els detalls de la reunió tècnica.

La plaça de les Glòries després del túnel: les obres continuen
La connexió del tramvia o a promoció d’habitatge públic de l’Illa Glòries, alguns exemples