La feina no s’atura a l’avinguda de la Reina Maria Cristina on aquesta nit un espectacle de flames i pirotècnia tancarà el 2019 i donarà la benvinguda al 2020. Aquesta tarda s’han ultimat els preparatius per enllestir la infraestructura de la pirotècnia, una feina complexa i laboriosa tenint en compte que a l’espectacle es cremarà una tona i mitja de pólvora.

Assajos de nit i de dia

Aquest dilluns al vespre es va fer l’assaig general de l’espectacle, unes proves que s’han repetit aquesta tarda per assegurar que tot funcioni correctament. L’equip organitzatiu juntament amb la companyia que l’ha creat, Groupe F, han vist enllestida la feina feta durant mesos, tal com es presentarà a tots els assistents a l’avinguda de la Reina Maria Cristina la nit de Cap d’Any. El director tècnic de Groupe F, Christophe Berthonneau, ha dit que “l’espectacle és una representació d’allò més fràgil, d’allò que sovint no veiem”. S’hi ha referit al que hi ha al fons de l’oce30à i a dalt dels abres: “Quelcom amb poesia i amb molta bellesa i que ens uneix.”

L’espectacle

Enguany el xou té una estètica impactant. S’han instal·lat 125 generadors de pirotècnia i flames i un cilindre de 15 metres d’alçària com a pantalla gegant. A més a més, per sobre de la Font Màgica es passejaran de l’inrevés, per unes tirolines, diferents personatges lumínics. La música és una banda sonora original per a l’espectacle.

A les 21.30 h està previst que comencin les coreografies de llums i música per sobre de la Font Màgica. I serà a les 23.48 h, 12 minuts abans de les 12, quan engegarà el plat fort per acomiadar l’any.  Durant aquests 12 minuts es farà un recorregut pels 12 mesos del 2019 fent un viatge a través de diferents llocs del món on ja haurà canviat l’any. Un esclat de pirotècnia i flames donarà la benvinguda al nou any 2020. I els 12 segons següents serviran per formular desitjos per a cada mes del 2020 a través d’un espectacle poètic amb imatges evocatives del món natural.

La companyia Groupe F

Fa més de 20 anys que la companyia Groupe F es dedica a dissenyar i produir espectacles pirotècnics i obres teatrals a l’aire lliure. Entre els més destacats hi ha la festa nacional del 14 de juliol a la Torre Eiffel, el Festival de Canes, la nit de Cap d’Any de Londres durant sis anys seguits o els Jocs Olímpics i Paralímpics del 2016.