Les entitats promotores de l’ocupació dels pisos del carrer Sant Feliu de Codines s’han reunit amb la regidora del districte, Irma Rognoni, els Serveis Socials i tècnics d’habitatge i d’altres personalitats de l’Ajuntament. En la trobada s’ha acordat que els ocupants sortirien per voluntat pròpia dels 32 pisos de Torre Baró durant la nit d’aquest dijous a divendres, com així ha succeït. Els Serveis Socials de l’Ajuntament atendran d’urgències a les famílies i els buscaran un allotjament provisional durant uns dies. Després se’ls buscarà una solució d’habitatge més estable.

Durant la reunió, la FAVB, els veïns de Ciutat Meridiana, l’associació 500×20 i l’Ajuntament també han pactat mirar de buscar una solució per a les 300 famílies amb problemes d’habitatge que hi ha al districte. Les entitats han demanat, a més, obrir una taula de diàleg sobre els desnonaments i que se’ls tinguin en compte a l’hora d’adjudicar aquests pisos. El consistori s’ha compromès a crear un grup d’estudi per treballar els criteris d’adjudicació de pisos cedits d’entitats bancàries a l’administració local.

La promoció de Torre Baró està formada per 220 pisos, 160 dels quals estan destinats a lloguer social, 30 per a emergències socials i 32 habitatges, els que es van ocupar aquest dimecres, per a usos universitaris. Els habitatges estaven pensats inicialment per acollir-hi docents, estudiants i investigadors de la UB, gràcies a un acord entre l’Ajuntament i la universitat.