L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat la decisió del Tribunal Suprem de retirar el tercer grau als líders independentistes condemnats per l’1-O. “És absolutament cruel i injustificable”, ha dit en declaracions al programa ‘Planta baixa’, de TV3. Preguntada per la resolució del tribunal espanyol, Colau ha opinat que “només fa que afegir un patiment absolutament evitable”. Per això, ha demanat posar fi a la situació amb una solució concreta: “Desjudicialitzar a través de la política”.

Aquest divendres ha estat una jornada de reaccions constants del món polític al reingrés a la presó de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa. El president d’ERC, Oriol Junqueras, actualment a la presó, ha fet un tuit en què denuncia que el Suprem “dicta venjança de nou” contra l’independentisme.

El vicepresident del govern actual amb funcions de president, Pere Aragonès, ha acusat el Suprem d’estar controlat “per la dreta judicial” i d’obstaculitzar una solució democràtica al conflicte.

Torra critica l’aprovació dels pressupostos

També hi ha dit la seva qui va ser fins fa poc president de la Generalitat, Quim Torra. “Es fa difícil res després que permetéssim l’aprovació dels pressupostos del mateix Estat que engarjola i reprimeix”, ha lamentat en un tuit, amb el qual també ha enviat una abraçada als presos independentistes.