L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat l’aprovació d‘una nova convocatòria per sumar 128 agents a la Guàrdia Urbana. S’oferiran 108 places incloses en l’oferta d’ocupació pública per l’any 2023, més altres 20 places que són les no cobertes de l’oferta d’ocupació pública de l’any 2021. La gran novetat és que, per primer cop, les persones aspirants hauran de tenir, com a mínim, el títol de batxillerat o un d’equivalent, en compliment amb la modificació de la Llei de policies locals de la Generalitat de Catalunya.

Convocatòria a partir del 30 de novembre

Es preveu que les inscripcions a la convocatòria s’obrin entre el 30 de novembre i el 19 de desembre, i que el procés selectiu finalitzi el mes de setembre del 2024. D’aquesta manera, les persones que aconsegueixin la plaça podran iniciar el curs de l’Escola de Policia el mes d’octubre del 2024.

A més d’aquestes 128 places noves, s’obre la possibilitat d’afegir-ne més per cobrir les vacants que es puguin produir durant l’any 2024. Així, entre les persones aspirants que participin i aprovin el procés podrien optar a incorporar-se al cos durant l’any 2025.

Es manté la prova d’idiomes i la reserva per a dones

La resta de condicions es mantenen, com la prova de llengua estrangera, que preveu fins a set idiomes diferents: alemany, anglès, àrab, francès, italià, urdú i xinès. I també la reserva del 40 % de places per a dones. Una reserva que ha aconseguit en les darreres convocatòries que la Guàrdia Urbana compti amb el percentatge de dones més alt de la història de la institució, amb 584 dones d’una plantilla de 3.403 agents.