L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha volgut que un dels primers actes del seu mandat sigui un reconeixement explícit a la Guàrdia Urbana. “Seré al vostre costat”, ha dit durant una visita a la comissaria de Ciutat Vella, on ha expressat l’orgull i la confiança del govern municipal en el cos policial. “Sense vosaltres la ciutat no funciona”, ha dit als agents minuts després de mantenir la primera reunió institucional amb el cap del cos, l’intendent major Pedro Velázquez, i l’estructura policial, la mateixa que hi havia amb el govern d’Ada Colau.

L’intendent major ha agraït la confiança de l’alcalde i l’encàrrec que ha fet al cos. “Recollim el guant d’endreçar la ciutat”, ha dit a l’alcalde.

Més policies al carrer i endurir les sancions per incivisme

En el seu missatge als agents, Collboni ha assegurat: “Les normes estan per fer-se complir”. Per fer-ho possible, ha anunciat que incrementarà la presència policial uniformada al carrer, tant de la Guàrdia Urbana com dels Mossos d’Esquadra, i més coordinació entre els dos cossos.

També ha avançat que es revisarà l’ordenança de civisme i s’incrementarà el règim sancionador per adaptar les normes als nous comportaments. De fet, aquest és un del compromisos que, en campanya electoral, va dir que faria durant els 100 primers dies de govern. “La lluita contra l’incivisme serà, després de l’endreça, un dels objectius del mandat”, ha afirmat.

El Pla de seguretat de Ciutat Vella, ben aviat

Un altre dels objectius del govern és “recuperar” el cor de la ciutat, el districte de Ciutat Vella. En aquest sentit, Collboni ha dit que el Pla estratègic de seguretat per a Ciutat Vella s’està enllestint. L’alcalde ha insistit que l’objectiu del govern és molt senzill: “Que la gent visqui tranquil·la i quan surtin de casa se senti segura”.