Després d’un any i mig d’obres, aquest dilluns s’ha estrenat la residència per a persones grans Parc del Guinardó, completament reformada. S’hi ha destinat una inversió de 5,16 milions d’euros per part de l’Ajuntament de Barcelona i hi ha assistit el regidor del districte, Lluís Rabell.

Aquesta intervenció es va planificar amb l’objectiu de fer una remodelació integral d’un equipament que fa més de 30 anys que està en funcionament. El perfil de les persones residents ha evolucionat cap a situacions de dependència més severa i major fragilitat i això feia necessari, segons el consistori, adequar aquesta nova infraestructura a la nova realitat.

Eliminar les habitacions de tres places

Entre les reformes que s’hi han fet s’han eliminat les habitacions de tres places, de manera que la residència disposa ara de 42 places distribuïdes en vuit habitacions individuals i 17 de dobles. També s’ha ampliat la superfície construïda de les dues primeres plantes amb un porxo cobert, s’han adequat els espais exteriors, accessos i els patis.

La remodelació ha permès també crear horts per a l’ús de les persones residents, millorar els espais de treball del personal professional i el comportament tèrmic de l’edifici.