Set instituts de secundària fins al 2025

L’Ajuntament ha explicat que ara mateix hi ha tres instituts que ja tenen assignat un solar i també una data de previsió d’entrega de l’obra. En concret són l’Institut Viladomat, que té previst obrir el setembre del 2018, l’Institut Martí Pous i l’Institut Maria Espinal, que podran començar a funcionar el setembre del 2019. 

D’altra banda, també està previst construir, tot i que més endavant, tres edificis que han de permetre evitar la creació de grups addicionals en instituts ja existents. Aquests tres projectes també disposen de solar :a l’Institut Angeleta Ferrer el lliurament d’obra previst és el 2020, a l’Institut Vallcarca, el 2021, i a l’Institut Horta, el 2022. 

Finalment, també hi ha un terreny disponible per al nou Institut 22@, tot i que en aquest cas la finalització de l’obra no serà abans del setembre del 2025.

Calendari d’obres per a quatre escoles de primària 

El calendari municipal també preveu la construcció de quatre centres d’educació infantil i primària. El projecte més avançat és el de l’Escola la Maquinista, que està previst que tingui llest l’edifici definitiu el curs 2020-2021. Precisament, aquesta setmana els pares es van començar a mobilitzar l’endarreriment de les obres dels barracons, i es van queixar que ja fa 10 anys que estan en aquesta situació de provisionalitat.

Un altre dels centres que es construirà serà l‘Escola Eixample 1, que ha d’anar als terrenys on hi ha l’antiga presó Model. Aquesta, però, no té termini ja que està supeditat a l’operació de transformació d’aquest espai.

Pel que fa a l’Escola 30 passos, que també va iniciar el seu funcionament en mòduls, té un espai disponible per construir l’edifici i la previsió és que estigui disponible el setembre del 2023. 

L’obra amb un horitzó més llunya és la de l’Escola Flor de Maig, que encara està pendent d’un terreny i d’un acord de govern. Segons les previsions municipals, aquesta podria entrar en funcionament el 2029.