Malgrat el sol ixent, molta gent vol continuar la festa de Sant Joan a les platges, ja sigui banyant-se, o gaudint de les últimes notes de la revetlla. Però, si han volgut continuar la festa, han hagut de fer-ho a un altre lloc, perquè a dos quarts de set del matí la Guàrdia Urbana els ha fet fora de la sorra. S’havien de netejar les platges barcelonines després que més de 60.000 persones hi hagin anat a celebrar la considerada nit més màgica de l’any.

Els equips de neteja han pogut retirar els residus generats durant la llarga nit de festa per deixar-les llestes per als banyistes. Sobretot hi havia llaunes, ampolles, bosses i restes de petards. En total, s’han recollit 20 tones de residus, una més que l’any passat. 

Aquest any per primera vegada s’han recollit per separat els envasos i el rebuig. Per fer-ho, s’han col·locat papereres especials i els operaris han diferenciat manualment les deixalles.. En total, s’han desplegat al litoral barceloní 300 operaris i una cinquantena de vehicles de BCNeta.

Després de tres hores de feina, la platja ha quedat a punt per rebre els primers banyistes. A les 9.50 h, la Guàrdia Urbana ha reobert les platges, oferint una imatge completament diferent de la de primera hora del matí. Els més matiners ja esperaven la reobertura de les platges rere la cinta i, tan aviat com han pogut hi han plantat para-sol, tovallola i s’han refrescat amb alguna capbussada. D’aquesta manera, els banyistes han pres el relleu als que han gaudit de la nit de Sant Joan.