El certamen neix arran del ressorgiment de l’interès pels ovnis dels darrers anys i es diferencia d’altres cites similars per tractar també la visió més espiritual dels contactes extraterrestres.

Molts dels participants són catalans, però també n’hi ha d’altres punts de l’estat i de països com el Canadà, Mèxic, Colòmbia i el Brasil. Aplaudeixen que cada vegada més es parli més obertament de la vida més enllà de la terra. Així ho expressa la María José, que ha vingut de Sant Sebastià i celebra que “ara ja no et titllen de paranoica o boja. Cada vegada la gent pregunta més i això indica que alguna cosa està passant”.

Per la seva banda els experts i autors demanen que a poc a poc la ciència que estudia el fenomen UFO es vagi desprenent de la pàtina de ciència-ficció. A més, com deixa clar el director de Paradigm Research Club, Stephen Basset, les proves de la presència de la vida extraterrestre al nostre planeta “estan a punt de sortir” i ja només depèn de trobar “la situació política que ho permeti”.