L’Ajuntament de Barcelona mesurarà el soroll d’Enric Granados. Així ho ha acordat amb l’entitat veïnal SOS Enric Granados per controlar l’activitat en els locals de restauració d’aquesta via, el carrer que té major concentració de bars i restaurants de l’Eixample.
80 bars i restaurants a Enric Granados
Els veïns d’Enric Granados afirmen que s’hi poden arribar a aglutinar 2.000 persones qualsevol nit d’estiu. Han fet un recompte dels establiments que hi ha i arriben a la vuitantena, 30 dels quals s’han obert des del 2014. També s’ha diversificat l’oferta que ofereixen i ja no són només restaurants, sinó també bars de nit.
Abans podien ser més locals de restauració, però ara n’hi ha molts que són bars de nit. Aleshores ja són copes, ja és alcohol, ja és ‘juerga’, ja és grups de més gent… I després, quan tanquen, continuen fent soroll
L”Ajuntament de Barcelona ha promès als veïns que farà un seguiment amb sonometries d’impacte i més controls per garantir la convivència entre l’activitat dels restauradors i el descans dels veïns en aquesta via.
Controls extensius a altres punts
No és un cas únic. L’ampliació de terrasses, inclosa en les mesures excepcionals a causa de la pandèmia, genera preocupació al veïnat a diferents zones de l’Eixample on hi ha altres punts calents.
Les terrasses del carrer del Parlament s’omplen a vessar els vespres i caps de setmana. Entre establiment i establiment gairebé no queda espai lliure. N’és només un altre exemple, però situacions similars es donen a l’avinguda de Gaudí o el passeig de Sant Joan.
El districte està decidit a evitar que la situació s’agreugi i, segons ens han explicat a betevé, faran més controls. Amb Ecologia Urbana i Comerç han acordat no permetre que es depassin les taules concedides i han dit que incrementaran les inspeccions per assegurar que s’ajustin a llicències i no s’excedeixin amb més taules o cadires a la via pública i compleixin les normatives vigents, entre les quals les de sorolls.