Els treballadors dels centres socials del Raval Sud i Nord, ubicats a la plaça del Pedró, s’aturen aquest divendres i fan vaga per denunciar les agressions al col·lectiu i per reclamar que “no volen ser còmplices dels desnonaments”. El col·lectiu, una seixantena de professionals, entre els quals hi ha educadors socials i treballadors socials, s’ha concentrat a primera hora del matí a la seu del Serveis Socials al Raval i després ho han fet a la plaça Sant Jaume.

La protesta ha aprofitat que aquest divendres s’ha fet el ple municipal per fer soroll perquè responsabilitzen els polítics de la situació en què es troben i de la manca de recursos.

No volen anar als desnonaments

Els treballadors dels centres de serveis socials no volen anar als desnonaments. Denuncien que Barcelona és l’única ciutat de tot Catalunya on hi ha aquest protocol i insisteixen en la negativa d’haver d’acompanyar les comitives judicials. Subratllen el seu paper ha de ser d’acompanyar les persones afectades. Per això, demanen un canvi estructural en el model d’atenció social i per dur-lo a terme calen més recursos.

La gota que ha fet vessar el got per convocar l’aturada va ser l’intent d’ocupació de l’edifici de Serveis Socials del Raval i els atacs que han rebut els darrers mesos.

El 7 de juny criden a la vaga de tots els centres de serveis socials

Aquest divendres només estan cridats a la vaga els treballadors i educadors socials dels centres del Raval, però el 7 de juny la convocatòria d’aturada es vol fer extensiva a tots els de Barcelona.