Marcador en una porta

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones acusades de col·locar marcadors a les portes de diversos pisos amb la intenció de detectar quins estaven buits i, suposadament, entrar-hi a robar. La policia ha rebut l’avís aquesta matinada i ha atrapat els presumptes lladres “in fraganti” a l’interior de l’edifici. Se’ls atribueix un delicte de robatori amb força.

Segons la policia, un testimoni els ha alertat que hi havia cinc persones en “actitud sospitosa” a les portes d’un edifici, al qual han acabat accedint després de forçar el pany. Els fets han passat a les quatre d’aquesta matinada al carrer de les Camèlies, al barri del Baix Guinardó, i els detinguts tenen entre 29 i 42 anys.

Com actuar si trobes un marcador

Els Mossos d’Esquadra alerten que els marcadors són “un dels sistemes que utilitzen els delinqüents durant els períodes de vacances per identificar els habitatges que fa temps que són buits“. Dies després de col·locar-los, revisen si encara hi són i, si és així, suposen que ningú no ha obert la porta i que, per tant, no hi ha ningú a la casa.

En cas de trobar marcadors a la porta del nostre habitatge, la policia recomana:

  • Trucar al 112 o a través de l’app #My112.
  • Treure els marcadors.
  • Revisar les altres portes de l’escala i treure’n també els marcadors.
  • Estar atent per detectar persones sospitoses o alienes a l’edifici i trucar immediatament al 112.

D’altra banda, per prevenir que ningú no pugui posar aquests marcadors, els Mossos adverteixen que cal tancar bé la porta de l’edifici i comprovar que ningú no pugui entrar, o bé demanar la indentificació al personal d’empreses i serveis. Quan siguem fora, convé tancar tots els accessos, avisar persones de confiança i no explicar a desconeguts que serem fora. També s’aconsella no deixar senyals evidents que no hi som i demanar a algú que ens reculli la correspondència.