Les escoles bressol municipals de Barcelona començaran el curs vinent el 12 de setembre i no l’avançaran al dia 5 com pretén la Generalitat de Catalunya per a l’educació infantil i primària amb el nou calendari escolar —a ESO, batxillerat i FP serà el 7 de setembre. Ho ha avançat el diari ‘Ara’ i ho ha confirmat betevé amb fonts municipals i sindicals. Precisament, l’Ajuntament de Barcelona, els sindicats i les direccions dels centres tenen una reunió aquest dimarts a la tarda per tancar un acord.

L’entesa entre les parts inclou una moratòria d’un any per negociar i decidir si es donen les condicions necessàries per avançar el curs al 5 de setembre de cara al 2023. Els sindicats de les escoles bressol municipals es van sumar a les últimes vagues d’educació en protesta, entre altres temes, pel nou calendari escolar.

Consideren essencial que els equips docents de les bressol puguin tenir dies abans de començar el curs i un cop acabat per preparar-se, com es fa a primària i secundària, dies que ara com ara no tenen. Per fer efectiu aquest calendari a les escoles bressol municipals, caldrà també modificar el conveni laboral de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), que estableix que les llars d’infants han de començar el curs el mateix dia que els centres d’educació primària.