Llibreria Fahrenheit 451

La pluja i el vent van esguerrar un Sant Jordi 2022 a Barcelona que, segons els llibreters, podria haver superat el del 2019. Tot i això, aquest diumenge algunes de llibreries i editorials que es van veure afectades pel temps han decidit remuntar.

Per exemple, és el cas de la Llibreria Fahrenheit 451 de la Barceloneta. Aquest establiment ha decidit obrir l’endemà de la diada, tot i ser diumenge, per fer una mica de caixa i aixecar els ànims. Fins i tot, han instal·lat una petita parada a la porta per atraure la gent que passeja per la zona.

Altres llibreries o editorials, però, han revifat involuntàriament gràcies als clients que han decidit comprar per internet. En el cas de l’Editorial Llibres de Delicte, durant la Diada van perdre un centenar de llibres, però entre dissabte i diumenge han detectat un augment de les comandes a través del seu web. Una ajuda que han agraït a través de les xarxes socials: “La màgia de la bona gent com vosaltres ens alegra fins i tot després d’una jornada tan negra com la d’ahir”.

Iniciativa per comprar llibres mullats

Alguns compradors han decidit anar dilluns a fer les compres de Sant Jordi. Però una de les grans iniciatives que ha sorgit arran d’aquesta diada negada ha estat la de comprar llibres mullats. Una proposta que ha començat a circular per les xarxes socials, coordinada pels lectors, amb l’objectiu d’ajudar a les llibreries i editorials afectades pel temps.