destrosses sant jordi

La ciutat de Barcelona ha celebrat la primera diada de Sant Jordi sense restriccions i amb una participació elevada i condicionada pel temps. Per això, el Gremi de Llibreters ha fet el tradicional rànquing dels llibres més venuts, però no ha donat xifres de vendes. Les primeres estimacions de participació i vendes durant la setmana de Sant Jordi indiquen que “les dades són similars a les del 2019“. Ara bé, la pluja, el vent i la calamarsada en diversos indrets “han impedit superar el balanç rècord de l’any anterior” a la pandèmia. A més, “donat que el mal temps ha interromput una part de la diada, no s’ha pogut fer una estimació exacta de les vendes”.

La calamarsada estronca una diada que podria haver superat la del 2019.” És el gust agredolç que els queda als llibreters catalans. A la superilla de Sant Jordi, algunes parades han quedat destrossades i d’altres han volat pels aires. Hi ha llibreries que asseguren que han perdut el 50 % dels llibres perquè han quedat completament molls.

Una de les notícies més esperades de la diada és la del rànquing de llibres més venuts. En aquesta ocasió, Toni Cruanyes i Empar Moliner han estat els autors més venuts en les categories de ficció i no ficció en català.