Alguns editors i llibreters afectats per les conseqüències del temps durant el Sant Jordi 2022 han retret a l’Ajuntament de Barcelona la manca de previsió. El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha respost que “no és possible preveure un pla B a Barcelona tal com va succeir en d’altres ciutats més petites”, com ara Girona. Ara bé, ha insistit que el consistori ajudarà els afectats per les pèrdues.

Poques hores després d’una diada de la rosa i el llibre molt esperada, però també amb desperfectes importants en algunes parades de la superilla literària, Martí ha explicat que “creiem que ahir Sant Jordi va resistir i vam tenir moments espectaculars” però, “algunes en van quedar afectades”. Per això, en els propers dies, confirma que analitzaran la situació amb el Gremi de Llibreters, llibreries i editorials.

Repensar la superilla literària en un futur immediat

El tinent d’alcalde de Cultura afirma que la ciutat ha viscut altres diades amb pluja i que, no s’havia experimentat amb aquesta “virulència”. Martí acusa aquest fet al canvi climàtic i que, “ens ensenya que les grans activitats en l’espai públic hauran d’adaptar-se a aquesta circumstància”. Descarta que el consistori hauria hagut de preveure un pla B a les previsions meteorològiques dels darrers dies, com va passar a Girona, perquè “a Barcelona això és impossible“.