El temps ha esguerrat el Sant Jordi 2022 a diversos llibreters i editorials que tenien la seva parada a la superilla literària. El tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí, ha explicat que ha parlat amb editors i llibreters afectats per la tempesta aquest Sant Jordi i buscaran solucions “perquè l’aigua no s’emporti l’alegria” recuperada aquest any.

A través de les xarxes socials, Martí ha dit que “a partir de dilluns treballarem amb el Gremi d’Editors, el Gremi de Llibreters i el Gremi de Llibre Vell”. El Gremi de Llibreters de Catalunya, també ha anunciat que tots els desperfectes causats per la pluja a les parades professionals seran atesos des de la Cambra del Llibre.

Queixes per la manca de previsió

Algunes de les llibreries afectades pel fort vent i la pluja han retret a l’Ajuntament la falta de previsió davant d’una previsió meteorològica adversa. “Fa una setmana que s’anuncia pluja i la falta d’infraestructures als carrers de Barcelona ha fet encara més greu aquesta situació”, diu la llibreria la Carbonera. En aquest sentit, consideren que l’Ajuntament hauria d’haver estat més previsor i “organitzar uns mínims pensant en la pluja”.

Les afectacions pel temps d’aquest Sant Jordi han provocat que aquesta llibreria, entre d’altres, hagin hagut de llençar una gran quantitat de llibres, que es van mullar i que són irrecuperables: “És tard perquè moltes companyes del gremi han perdut centenars d’euros a base de llibres xops. La resta deixarem d’ingressar el que ens fa sobreviure tot l’estiu”, han explicat a través de les xarxes socials.